Tentokrát to bylo o anatomii ryb

20.01.2022 17:26

Každý rybář by měl bezpečně poznat ryby a jejich způsob života. Stejně tak i jejich anatomii. A té jsme se věnovali při středeční schůzce. Přehráli jsme si video natočené v rybářské škole ve Vodňanech. Krásně nám ukázalo jak vypadá rybí tělo uvnitř. Kde má ryba srdce, střevo, gonády a nebo k čemu používá plynový měchýř. Starší už toto video znají, ale pro ty začínající bylo kvalitním učebním materiálem. V sekci DOKUMENTY je mimo jiné přidáno i na naše stránky. Kapříci si tentokrát vysloužili body za obrázky, na které měli nakreslit vše, co si z videa zapamatovali. Nešlo o to hodnotit uměleckou stránku, nýbrž rozložení a počet orgánů, které si zapamatovali. Pak jsme pokračovali v poznávačce. Zopakovali jsme si všechny ryby, živočichy a rostliny, které už známe a přidali jsme další.

Připomínám blížící se zkoušky a odkazy na testové otázky a poznávačku. Ta je mimo jiné dobrá i pro pokročilé rybáře. Každý by si měl udržovat přehled a nemyslet si, že všechno ví a nic nezapomněl. I já si často zkouším sám sebe, protože v zimních měsících mi to připomíná pohodu u vody.

testy zde: www.rybsvaz.cz/beta/index.php/legislativa/test-rybarskych-znalosti

další pomůcky zde: www.rybsvaz.cz/beta/index.php/o-crs/deti-a-mladez/ke-stazeni/category/90-vzdelavaci-pomucky-podporene-mze