Tentokrát jsme se pokoušeli navazovat háčky..

04.11.2021 17:47

..a dařilo se nám to skvěle. Ale přiznávám, že ne díky mně. Jednoznačnou zásluhu na tom mají a mou poklonu si zaslouží Karolína a Ondřej. Každému nováčkovi vše vysvětlili, předvedli a společně s ním navázali. Všem se povedlo několikrát samostatně navázat háček. Ale pozor! S lopatkou! Tak trénujte a příště bude možná vázací štafetový závod o ceny.

Nejenom navazování však musí rybář zvládnout. Měl by spolehlivě poznávat ryby, živočichy a rostliny okolo vody. A na tom jsme také zapracovali. Nejprve jsme si zopakovali všechny z minulých schůzek a zase jsme nějaké přidali. Tentokrát to byl amur bílý, sumeček americký, ježdík obecný a koljuška tříostná. Ze živočichů hryzec vodní, lyska černá, pijavka koňská a mlok skvrnitý. K rostlinám přibyl lopuch pavučinatý, dub, netýkavka malokvětá a topol. Ryby, rostliny a živočichové na našem seznamu přibývají a přibývá i znalostí o Rybářském řádu. Při téhle schůzce jsme probrali ustanovení týkající se Rybářské stráže. Ukázali jsme si odznak, průkaz a povykládali jsme si o tom jak vlastně taková stráž funguje a co má u vody za úkol.

Ještě jednou bych rád poděkoval Ondrovi a Káje za to jak se zhostili úkolu, naučit ostatní navazovat. Snad v nich můžu očekávat své nástupce. A jsem za to rád. Tak zase příští středu a zase od 17:00 hodin.