Tak už je vše v plném proudu...

11.11.2016 10:57

... a já chci poděkovat klukům za to, že během mé nepřítomnosti vedli schůzky kapříků.

Tuto středu se sešlo patnáct Kapříků. Měla to sice být schůzka mladších, ale nějak se nám to pomíchalo. Proto budu rád, když si všichni ještě jednou prohlédnou seznamy, aby věděli, kdy mají na schůzku přijít. Děkuji i všem rodičům, kteří omlouvají své ratolesti. SMS, nebo krátká omluvenka po telefonu je kontrolou , že se nám někde děti netoulají.

Středeční schůzka byla takovým úvodem do teorie, kterou by měl zvládnout každý rybář vlastnící rybářský lístek.

Na úvod jsme si rozdělili vody podle všech možných kriterií. Na vody stojaté a tekoucí, pstruhové a mimopstruhové, chovné a sportovní, no a v neposlední řadě podle rybích pásem. Tady jsme si v krátkosti popsali druhy, které tam žijí. Dalším tématem, kterým jsme se zabývali bylo rybníkářství. Popsali jsme si to, co dělá rybník rybníkem.

Na závěr jsme se podívali na stavbu rybího těla a na jeho hlavní části. Všechny dostupné informace, které děti budou potřebovat při skládání zkoušek a materiály ke studiu, mohou najít na stránkách o kterých jsem jim pověděl. Odkazy na tyto stránky najdete v sekci DOKUMENTY.

Takže ve středu se těším na viděnou se staršími Kapříky a mladším přeji hodně zdaru při učení. S mladšími se uvidíme za čtrnáct dní.