Sedmnáct Kapříků se šešlo již ve druhém pololetí..

03.02.2023 15:50

.. tentokrát šlo o ty Kapříky, kterým se krátí čas na přípravu ke zkouškám. Protože nám zbývají zhruba dvě schůzky a zkoušky zaklepou na dveře, musíme do toho jít naplno a využít každou minutu. To se nám tentokrát nepovedlo tak docela. Některým nováčkům stále nedochází, že k tomu, aby se staly správným rybářem, musí také něco obětovat.
Program schůzky je čím blíže ke zkouškám, tím více našlapaný. Ve středu jsme nejprve opakovali. Trochu řád, trochu anatomii a pak jsme vyplnili "slepou mapu" rybího těla, kam děti zapsaly jednotlivé orgány a části těla ryby. Druhá část schůzky byla věnována navazování háčků. Mnohým to už nedělá žádný problém, ale někteří si doma musí trošku potrénovat, tak, abychom mohli v navazování soutěžit, stejně jako se staršími Kapříky. Třetí část schůzky zabral test rybářských znalostí. Pomocí stejných testů se skládá zkouška pro získání prvního Rybářského lístku. Musím konstatovat, máme rezervy. Ale když se tomu doma pověnujeme, mohlo by to klapnout. Ale to si musí každý v hlavě srovnat sám. S tím mu u zkoušek už nikdo nepomůže.
Závěr schůzky nám naznačil program schůzky příští. Opakování, opakování, řády, testy a zase opakování. Ale motivace není úplně malá. Za nejvíc bodů ze schůzky je k mání plakát s rybami a za dostatek bodů u zkoušek, rybářský lístek a být rybářem na celý život.