Sedmé soustředění Kapříků proběhlo minulý víkend.

19.06.2023 18:06

Devět Kapříků z dvanácti nominovaných se sešlo v pátek u rybníku Dubí, aby završily školní rok. Nominaci jako obvykle získají za dosažené body, které sbírají při schůzkách. Tentokrát, nám ale do účasti zasáhla hlavně nemoc, která nám snížila počty i během soustředění. Patra H. si v sobotu odvezla maminka a lékař konstatoval angínu. Takže do pomyslného cíle dorazilo už jen osm Kapříků.
Počasí si s námi také pohrálo. Několik průtrží a střídání vysokých teplot, ale ani bouřka a silný vítr nám však nezkazily radost z rybaření. Od pátečního večera se ryby přímo předháněly a jako by si přály být uloveny. Štika, úhoři, okouni, kapři i amuři, cejni, karasy, perlíny i plotice, to všechno se dalo během víkendu ulovit. A děti nezahálely. Soutěž o nejúspěšnějšího rybáře vyhrál Vojta Z. Se svou sedmdesát čtyři centimetry dlouhou štikou. Za největší počet velkých ryb, byli oceněni Honza J. a Matěj A., každý s úlovkem okolo třiceti kaprů (po dvacítce jsme přestali počítat). Všechny ryby byly šetrně vráceny vodě. Ocenění si odnesli pár drobností, které využijí při svém rybolovu. Při soustředění jsme se drželi zaběhlých pravidel a já musím kluky pochválit za vzorné chování, pořádek na svých místech a radost z úspěchu ostatních. Po zdolání každé ryby jsem vždy zaslechl "dobře kámo", nebo něco podobného.
Závěrem bych rád poděkoval i všem, kdo nám soustředění umožnil, tedy naší místní organizaci ČRS v Čáslavi, jejím členům, kteří nás tolerují a během víkendu neobsazují místa, kde chytáme. Ale také těm, kdo poskytují sponzorské dary. Na soustředění jmenovitě Sport Braier a Carpteam Kapřík.
No a teď už se zbývá jenom těšit na poslední schůzku, kde vyhlásíme "Krále rybářů" a hajdy na prázdniny.

Pár fotek z akce zde: rybaricaslav.rajce.idnes.cz/Soustredeni_na_rybniku_Dubi_2023/