Povídali jsme si ...

31.03.2022 17:05

... tentokrát o věcech, které k rybařině také patří. Protože se pomalu vracíme k vodě a počasí je letos vrtkavé, některým se povedla chytit ryba neobvyklého vzezření. Většinu změn na tělech ryb způsobují nemoci, infekce a útoky predátorů. Téma sice pochmurné, ale bohužel i to je součást života. Popsali jsme si nejobvyklejší druhy nemocí sladkovodních ryb a ukázali jsme si, jak se projevují. Řekli jsme si o tom, jak ryby postihují a co se proti tomu dá dělat. Na toto téma jsme navázali povídáním o rybožravých predátorech.
Dětem zvedla náladu až soutěž, která spočívá ve vyprávění "zážitku" z vycházky k vodě. Pokaždé začíná přibližně těmito slovy: " včera ráno jsem se vzbudil a dostal chuť, pořádně si zachytat....." a potom se začne odvíjet příběh, kde, kdy, jak, na jakou nástrahu, jakým způsobem a co jsem to vlastně chytil. Následuje popis ryby a děti se snaží uhodnout o jaký druh ryby jde. Pokud se bude konat příští schůzka ještě uvnitř, každý nám bude vyprávět ten svůj "Příběh" a už teď se těším, že si zasoutěžím i já.
Pokud ovšem počasí dovolí, vyrozumím včas rodiče smskou a konečně se vypravíme k vodě. Tak uvidíme co nám Svatý Petr přichystá.