Podařená jízda

16.05.2022 18:01


Odjíždět na rybářské závody odpoledne a ještě po čtvrté hodině, to není úplně obvyklé. Jenže na tyhle závody se "musí" přijet včas. Protože Pohár Předsedy SÚS ČRS to nejsou jen tak ledajaké závody, ale i společenská akce jak se patří. Po covidové pauze jsme se loni nezúčastnili a tak jsme si to chtěli letos vynahradit a užít si tu atmosféru se vším všudy. Z plánovaných šesti Kapříků se bohužel dva omluvili. Sestava Matěj A., Honza V., Roman V. a Ondra Z. měli s sebou jako podporu pana Pechara a mne jako "vedoucího výpravy".
Po příjezdu na Pískovou Lhotu si kluci vybrali místo pěkně daleko, prakticky až na druhé straně jezera. Prostě se jim tam líbilo a po postavení bivaku a přichystání spaní, jsme odvezli zbraně na vybrané pozice. Je třeba dodat, že se lovná místa nelosovala a tak mohli vyzkoušet štěstí už večer před závodem. Ondrovi se podařil obelstít osmikilový kapr a tak to pěkně začalo. Asi kolem půl deváté ukončili trénink a povečeřeli něco ze specialit připravených ve stánku samotným panem předsedou Odboru mládeže Jiřím Eichlerem.
Ráno se vstávalo v půl šesté a po vydatné snídani (vajíčka, vánočka a závin) se zaregistrovali a už spěchali na svá místa připravovat taktiku na závod.
Bylo odstartováno a během prvního kola to nevypadalo na nějaký velký výkon. Ryby brali opatrně a tak jich nejvíc nachytal Matěj. Šlo však o plotice, které svou váhou přidávali body jenom velmi pomalu. Honza a Ondra si připsali kapry. Ti přinesli váhově mnohem více bodů, ale už tu byl poločas a s ním oběd.
Ve druhém poločase se začalo více dařit Honzovi, kterému pár kapříků spadlo a několik záběrů uspěchal. Pak ale začal ukládat do tunelu další a další kapříky a body přibývaly. Ondra si také připsal nějakého toho kapra. Roman už se loučil s nějakým lepším výsledkem, ale asi v polovině druhého poločasu to také přišlo a zapsal si na svoje konto body za ulovené kapry. Jediný, komu druhý poločas nepřálo štěstí byl Matěj. Tomu se už nepodařilo bodovat a tak byl vděčný za plotice z poločasu prvního.
Byl odpískán konec závodu a při čekání na rozhodčí s váhou si kluci naložili věci do auta pa připravovali se netrpělivě na vyhlášení výsledků, protože jsme neměli zprávy o tom, kolik je nachytáno. A vyhlášení nám přineslo překvapení. V kategorii do patnácti let se umístil na 2. místě Honza V. a na 39. místě Matěj A.. V této kategorii bylo celkem 105 závodníků.
V kategorii do osmnácti let se na 6. místě usadil Ondra Z. a na 8. Roman V.. Tady jsme ale měli zástupce i na bedně. Naše členka kroužku Kapříci, dnes už závodící za Český Šternberk Karolína V. obsadila krásné třetí místo. Chci pogratulovat všem za super umístění a zároveň poděkovat za snahu a nasazení, za to, že reprezentovali nejenom MO Čáslav, ale i kroužek Kapříci Čáslav a svým chováním i sami sebe v tom nejlepším světle. Panu Pecharovi děkuji za to, že jsem v tom nebyl sám a že podpořil i mne samotného.
Na úplný závěr bych touto cestou rád poděkoval organizátorům této akce a složil jim poklonu za to, jak bylo vše připraveno, jak bylo o všechny postaráno a jak se jim daří dělat takovouhle RADOST nám a našim dětem. Chci poděkovat i naší mateřské Místní organizaci v Čáslavi a všem kdo nás podporují a umožňují nám se takovýchto akcí zúčastnit.

Výsledková listina zde: opp-vysledky-deti-a--20220515-190053.xls (1959424)
Fotky zde: rybaricaslav.rajce.idnes.cz/Pohar_predsedy_SUS_CRS_2022/
Článek SÚS zde: www.crs-sus.cz/1/1438/pohar-predsedy-sus-deti-a-mladeze-%E2%80%93-119-zavodniku