Noví Kapříci se sešli ve dvanácti...

05.10.2023 16:38


... a ukázali, že jejich chuť, stát se rybářem, bude veliká. Příjemné překvapení mi přichystali, když při zahájení kroužku odpovídali na všetečné otázky, jako by už rybáři byli. Po seznámení s plánem letošní činnosti kroužku jsme se hned pustili do poznávání ryb, rostlin i živočichů. Z ryb to bylo čtrnáct druhů, které se v našich vodách vyskytují nejčastěji. Nejinak tomu bylo u živočichů (10) a rostlin (6). Tady jsme také sáhli po tom, co je u vody zastoupeno nejvíc.
Z ryb to byly: Amur bílý, kapr obecný, cejn velký, tolstolobik pestrý i bílý, bolen dravý, perlín ostrobřichý, plotice obecná, lipan podhorní, sumec velký, candát obecný, štika obecná a okoun říční.
Živočichy jsme začali výběrem, který obsahoval: ledňáčka říčního, racka chechtavého, ropuchu obecnou, labuť velkou, husu velkou, raka říčního, užovku obojkovou, zmiji obecnou bobra evropského a kachnu divokou.
Z rostlin jsme vybrali: blatouch bahenní, leknín bílý, stulík žlutý, lopuch pavučinatý, kosatec žlutý a orobinec širokolistý.
Na příští schůzce 18. října se budeme věnovat dalším druhům. A protože voda je prostředí, ve kterém ryby žijí, budeme si povídat o tom jak se rozdělují vodní pásma, toky, rybníky a o všem co s vodou souvisí. Začneme probírat i rybářský řád.
Čeká nás toho tedy rozhodně dost. Těším se, čím mne zase Kapříci překvapí.