"Nováčků" přišlo ve středu čtrnáct..

25.11.2022 09:22

... a pokračovali jsme v rychlém tempu. Na úvod jsme si zopakovali látku z minule  a potom jsme na ní plynule navázali. Přidali jsme si další ryby ( okouna říčního, amura bílého, lína obecného, cejna velkého a úhoře říčního). K tomu dalších pět živočichů ( rákosníka obecného, blešivec obecný, chobotnatku rybí, perlorodku říční a racka chechtavého). No a z rostlin nám přibyly ( jaterník podléška, kostival lékařský, lopuch pavučinatý, pomněnka bahenní a stulík žlutý).
Pro každého rybáře by měl být alfou a omegou RYBÁŘSKÝ ŘÁD. Jeho znalost může předejít nepříjemnostem při kontrole Rybářskou stráží. Zároveň nám vytyčuje pravidla, která pomohou s ochranou přírody a dění okolo vody. V neposlední řadě se jeho znalost prověřuje při testech nutných pro získání prvního rybářského lístku. Ve středu jsme začali vysvětlením nejmenší lovné míry ryb, povolené denní doby lovu, doby hájení některých druhů ryb a rozdíly mezi podmínkami lovu na revírech pstruhových a mimopstruhových. Látku jsme probrali zhruba do strany 12. (Pro všechny kdo by se schtěli seznámit s obsahem i doma je odkaz zde: www.rybsvaz.cz/beta/images/kestazeni/rybarsky_rad.pdf  )

Závěrem jsme se začali konečně věnovat i samotným rybám a jejich anatomii. Pro úvod do tématu jsme zvolili pouze vnější vzhled a nejdůležitější části rybího těla. Na příští schůzce se podíváme i "pod povrch" máme připravené video s pitvou ryby.

Odkaz na kterém najdete vše potřebné je zde: www.rybsvaz.cz/zu/zivocichove.html

Kolik jsme si toho zapamatovali uvidíme příště. Tak jsem zvědav.