Kapříci uklízeli okolo revírů

27.04.2023 17:53


tentokrát už se sešli pohromadě starší i mladší Kapříci. Rukavice a pytle na odpad si mnozí přinesli z domova. Pro všechny byly zajištěny naší místní organizací a tak, pokud bylo potřeba rukavice vyměnit, nebyl žádný problém. Vrhli jsme se společně na nepořádek okolo revírů. Tím jsme se připojili k ostatním kroužkům SÚS ČRS, který podporuje každou smysluplnou akci pořádanou společně s dětmi.
Kapříků se sešlo dvacet čtyři a okolo rybníku Zemánek a Měděnice vysbíralo šest pylů nepořádku. K tomu i některé věci, u kterých nemáte tušení, jak se můžou objevit v přírodě. Jedním takovým byl blatník od kamionu. Jsem rád, že děti se zhostily úklidu s radostí jim vlastní. Úklid okolo revírů se stal v průběhu let naším tradičním zahájením "venkovní" sezony. Než začneme na jaře chytat a přestaneme se scházet v učebně, je potřeba si revír připravit. Tak aby se nám tam líbilo a abychom také udělali něco pro naší krásnou zem.

Příští schůzka bude společná a sejdeme se na rybníku Podměstský. Od teď už budeme rybařit jak se patří. Tak doufám, že nám bude přát počasí.

Další foto: rybaricaslav.rajce.idnes.cz/Kaprici_uklizeli_neporadek_okolo_rybniku