Dětské rybářské závody 2016 jsou minulostí...

04.06.2016 17:35

Čáslavský Podměstský rybník hostil jako každý rok závody dětí a mládeže do 17 let.
Náborové závody se konají každoročně na přelomu května a června, ke Dni dětí a mohou se ho účastnit i ti, kteří nejsou členy ČRS a nemají rybářský lístek. Jde o to, abychom zpopularizovali rybařinu co nejširšímu okruhu zájemců.
 Letošního ročníku se účastnilo 26 dětí. Nejpočetnější skupinou byly mladší, do 12 let. Členové dětského rybářského kroužku MO Čáslav "Kapříci" tvořily podstatnou část uchazečů o krásné a hlavně rybářsky zajímavé ceny.
Většinu úlovků tvořil kapr ve velikosti K2, lín a plotice. Pro závody tohoto tipu asi nejideálnější obsádka. Vždyť mnohým z účastníků ještě nebylo deset let.
Každý závodník si nějakou rybu zdolal a nebylo nikoho bez ryby. Největším úlovkem byl krásný lysec 73 cm, kterého zdolal Stanislav Charwot. Ten zvítězil i v kategorii mladších celkovým počtem 1048 bodů (1cm=1bod).
Celému dopoledni dodalo na kráse i počasí a tak si dovolím konstatovat, že letošní ročník může být považován za jeden z nejzdařilejších. Závěrem bych chtěl pozvat začínající rybáře a rybářky na příští ročník závodů. Ten se uskuteční zase ve stejném období a budeme si přát, aby byl úspěšnější než ten letošní.

Výsledková listina: Podměšťák 2016 poslední.pdf (53414)

Foto z akce: rybaricaslav.rajce.idnes.cz/Detske_rybarske_zavody_Podmestsky_rybnik_4._cervna_2016