Deset Kapříků se sešlo na poslední letošní schůzce.

19.12.2019 16:00

Začali jsme tím, že se kluci pochlubili se svými referáty na vybraná témata. Někdo si ho donesl, někdo ne. Někdo čerpal z internetu, jiní z knih, nebo rybářského řádu. Z původních dvou témat byla nakonec témata tři, ale velice pěkně připravená. Mohli jsme si poslechnout proč je vlastně zapotřebí hájit ryby a proč mají některé druhy nejmenší lovnou míru. Jaké máme druhy lovu ryb a vše o jednotlivých technikách. A jak se ryby třou a také něco o umělém a polo-umělém výtěru. Určitě mi dáte za pravdu, že nelze hodnotit provedení, ale snahu. Proto si všichni "spisovatelé" zasloužili stejný bodový příděl.

Konečně jsme se dostali i k navazování háčků. Někteří to zkoušeli poprvé a tak jsme se věnovali zatím jenom základnímu vázání háčku s lopatkou. Pokud budou Kapříci doma trénovat, tak příště už vyzkoušíme vázací štafetu.

Závěr patřil poznávačce. Protože znát dobu hájení a nejmenší lovné délky ryb je k ničemu, pokud rybu dokonale nepoznáte. I při tom si Kapříci vysloužili další bodový příděl do soutěže O Krále rybářů.