Další schůzka Kapříků proběhla ve středu a sešli se nováčci.

09.12.2022 17:35

... Tentokrát se sešli noví členové Kapříků, a jako vždy na Besedě. Začátek schůzky patřil, jak je zvykem opakování všeho co už známe. Máme před sebou ještě mnoho učiva ke zvládnutí, tak jsme neotáleli a přidali dalších pět ryb (pstruha obecného - jeho formu potoční, střevli potoční, lipana podhorního, perlína ostrobřichého a plotici obecnou), pět rostlin ( leknín bílý, kosatec žlutý, blatouch bahenní, vrbinu penízkovitou a orobince. Jak úzko, tak širokolisté.) a pak jsme přidali i živočichy žijící okolo vody ( šídlo modré, ropuchu obecnou, mloka skvrnitého, labuť velkou a zmiji obecnou),
Z Rybářského řádu jsme přidali další ustanovení o povolených způsobech lovu, jak na vodách mimopstruhových, tak i pstruhových.
Závěr schůzky patřil dárečkům, které dětem věnoval SÚS ČRS. Každý nový Kapřík obdržel startovací balíček. V něm byly samé užitečné věci, které dětetem ulehčí přípravu na zkoušky, potřebné k získání prvního rybářského lístku.
Na příštím setkání, které proběhne těsně před Vánocemi se budeme zabývat životem okolo vody. Představíme si formáty povolenek, sumářů úlovků a všemu, co se do políček na záznamu o docházce ještě vyplňuje.
Pár fotek zde: rybaricaslav.rajce.idnes.cz/Startovaci_balicek/