Čáslavští Kapříci nejsou žádné cukrové panenky...

24.06.2018 16:13

... a dokázali to na soustředění kroužku, které se konalo od pátku 22. června do neděle 24. června. Předpověď počasí nás varovala před dosti extrémním počasím. Nebývá to poslední dobou obvyklé, ale tentokrát to meteorologům vyšlo. Vítr, prudké ochlazení a neustálé přeháňky však neodradily čtrnáct odvážných, kteří se sešli jako každý rok na břehu rybníku Dubí.

Z víkendu před prázdninami ve znamení soustředění se stala již tradice, která by měla být odměnou za výsledky a chování na kroužku.

Hlavní náplní bylo samozřejmě chytání a i přes prudkou změnu počasí se ryb nachytalo poměrně dost. Soutěž o největší rybu vyhrál David P. se svým kaprem 55 cm. Anička zase zvítězila v soutěži o největší počet ryb. Povedlo se jí nalovit čtyřicet jedna ryb a dlouho se držela na čele i v soutěži o největší rybu se svým kaprem 45 cm. Ulovenými rybami byly většinou cejni, líni, kapři a dokonce i štika.

Děkuji Kapříkům za vzorné chování a za pořádek okolo vody. Rodičům za to, že dětem pomohli se stavbou a bouráním stanů a místní organizaci Čáslav, která toto již čtvrté soustředění zastřešila.

Foto z akce zde:  rybaricaslav.rajce.idnes.cz/Soustredeni_2018