Čáslavští Kapříci hlásí: "nový školní rok začal a s ním i náš kroužek"

19.09.2019 17:00

Tak ve středu to konečně začalo. Další školní rok se nám pomalu rozbíhá a Čáslaváci se sešli na prvním kroužku. Velice nás potěšilo, že se naše řady  rozrostly o deset nováčků, kteří mají zájem se s námi vydávat k vodě a do klubovny. Celkem se nás sešlo ke společné schůzce dvacet pět. S rodiči jsme probrali pár nezbytností a pak se všichni vrhli k vodě. Počasí už vůbec nebylo letní a vítr Kapříkům rybolov moc neulehčoval, ale i tak se pár pěkných ryb podařilo nachytat. Doufám, že si noví Kapříci odnesli ze své první schůzky dobrý pocit a že se na schůzky budou těšit.

Příští proběhne ještě u rybníka a zase bude společná. Pro nováčky, kteří ještě nemají své vybavení, mám už teď připraveno několik bičů, s jemnou sestavou, a uvidíme jestli se jim bude dařit nějaké rybky přelstít a zda se jim podaří přechytat pokročilejší kamarády.

Od října už budeme převážně pod střechou. Nováčci se přes zimu budou věnovat studiu všeho, co by měl správný rybář znát. Rybářský řád, vázání uzlů, poznávání ryb a živočichů okolo vody a spoustu dalších užitečných vědomostí a dovedností. Naučí se poskládat sestavu na plavanou, ale i základy ostatních způsobů lovu ryb udicí. Vyzkoušíme si i "chytání na suchu" tedy disciplínu zvanou RT. To však neznamená, že budeme jenom za pecí. Čekají nás i výpravy do přírody. Návštěva sádek, výlovy a Novoroční výšlap. No a na jaře zase zpátky k vodě. Pěkně ukázat a zužitkovat, co jsme se přes zimu naučili.

Ale teď začínáme a já bych chtěl všem Kapříkům popřát, aby se nám i tenhle školní rok vydařil.

Petrův zdar!