Vítr jsme ve středu ignorovali.

05.04.2019 12:19

Fičelo jako na Islandu a na Podměšťáku se dělaly vlny jako na moři. Starší Kapříci se sešli v jedenácti. Konečně jsme otevřeli novou sezonu našich kroužkových vycházek. Méně zkušenému rybáři by se zdálo, že by ryby v takovém počasí neměly brát, ale Kapříky to neodradilo a pokusili se vychytat si další body do soutěže o Krále rybářů. Jejich pokusy probíhaly na dvou frontách. Naše naděje pro feeder se pokoušely přelstít ryby pomocí krmítka a třesoucí se špičky. Ostatní za pomoci splávku a poměrně lehké montáže. Mezi feederem a plavanou duel skončil v poměru 30x37 pro plavanou. Nejvíc v plavačce a celkově nachytal Matouš S. Celkem 15 kousků. Ve feederu to byli Jarda V. a Michal N. společně, každý s 10 rybami.

I přes nepříznivé povětrnostní podmínky se dětem podařilo nachytat i pár pěkných úlovků. Všechny ulovené ryby byly po zimě v dobré kondici a tak se také šetrně vrátily zpět do svého živlu.

Příští týden se pokusí mladší složit zkoušky nováčků a za čtrnáct dní, tedy 17. dubna se všichni sejdeme zase u Podměšťáku. Tentokrát Mladší i starší Kapříci vyrazí na jarní úklid okolo Podměšťáku, Zemánku a pokud zbude čas, tak i okolo Žabárny. To už budou z mladších Kapříků ti opravdoví rybáři a tak doufám, že rádi přiloží ruce k dílu, stejně jako je to u nás v Čáslavi zvykem. Už se těším...

Další foto:rybaricaslav.rajce.idnes.cz/Prvni_vychazka_3._dubna_2019