Ve středu 3. října jsme se sešli na Besedě...

05.10.2018 00:27

... tedy skupina "mladších". Byla to první letošní schůzka pod střechou. Protože se nám už dny zkracují a pomalu se ohlašuje blížící se zima, přišel čas na to, abychom se věnovali také teorii.

Začali jsme pěkně od vysvětlení toho, že rybařina není jenom chytání, ale i práce a ochrana přírody, bez které by naše vycházky k vodě nebyly možné. To, že by každý rybář měl dokonale zvládnout rybářský řád, snad nemusím nikomu vysvětlovat. Ale pro mladé začínající rybaříky je to nečekané množství informací, které samozřejmě nelze zvládnout za jedinou schůzku. Proto nás bude zajímat i napříště. Po vysvětlení, co vlastně rybářský řád je jsme přešli k dalšímu tématu, kterým bylo rozdělení vod podle toho, zda se jedná o vody stojaté či tekoucí, pstruhové nebo mimopstruhové a sportovní nebo chovné. Pozvolna jsme se dostali k rybníkářství a popisu co to vlastně rybník je a v čem je který druh rybníků důležitý pro chov ryb.

Rozdělení vod do rybích pásem nás uvedlo do tématu rozmanitosti nejen rybích druhů, ale i živočichů a rostlinstva typických pro jednotlivá pásma. Tím jsme započali poznávání ryb, živočichů a rostlin.

Pochopitelně jsme tato témata pouze, jak se říká nakousli a postupně je na dalších schůzkách budeme dále probírat. Testové otázky pro získání prvního rybářského lístku je totiž obsahují. Proto doporučuji nejen nováčkům použít odkazy v sekci dokumenty, kde najdete vše potřebné pro samostudium.

Příští schůzka bude už o trochu zábavnější a určitě nebude jen o suché teorii.