Tak dnes jsme vyrazili uklidit kousek světa...

17.04.2019 20:38

Pět pytlů bylo jenom od "Žabárny"

... a nejenom po nepořádných rybářích!!

Schůzka byla věnována jarnímu úklidu po lidech, kterým je asi lhostejno, v čem vlastně žijí. U celkem tří rybníků, ke kterým jsme se dnes dostali (Podměstský, Zemánek a Měděnice) jsme posbírali celkem třináct plných pytlů odpadu.

Podměšťáku jsme stihli jenom třetinu. A i tak tam bylo šest pytlů.

Tady bych se rád zastal rybářů, kteří loví u našeho RMV. Poprvé, kdy se takový úklid konal, jsme nenašli ani jeden sáček od krmení a ani jeden kelímek od červů, nebo nic tipicky rybářského. Další věcí, kterou mohu uvést na obhajobu rybářů je pouhá statistika. U "Žabárny" sedělo celkem šest rybářů, běžců jsme potkali dvanáct a lidí na procházce celkem jedenáct, za zhruba hodinu. Nechci se žádné z uvedených skupin zastat, ani na ni poukazovat, jenom mne mrzí poznámky tipu: Vždyť to tu stejně udělali rybáři. A mrzí mne to dvojnásob, když děti, které se staly čerstvými členy , musí být něčeho podobného svědkem.

Všem Kapříkům bych z celého srdce rád poděkoval za snahu s jakou do toho dnes šli. Mají můj respekt, za odhodlání k úklidu i takových věcí, které se nedají slušně pojmenovat. A rád bych apeloval na všechny, včetně rybářů: Buďme rádi, že máme ještě kam jít, nebo utíkat za klidem. Berme to jako dar a chovejme se k přírodě, jakoby to byl náš domov a partner.

další foto: rybaricaslav.rajce.idnes.cz/Jarni_uklid_2019