Starší Kapříci si ve středu opakovali ...

08.11.2018 06:26

... otázky z biologie ryb. Sešlo se jich opět dvanáct a dokonce nám přibyla jedna dívka.

Po trošičku dobrodružném začátku schůzky jsme si povídali o návštěvách Kapříků u vody. Někdo se k vodě vypravuje pravidelně a někdo se za posledních čtrnáct dní k vodě vůbec nedostal. Chtěl bych požádat rodiče, bude li to jenom trošku možné vyražte s dětmi k vodě. Takhle krásný podzim k tomu přímo vyzývá. A navíc ryby  díky hezkému počasí berou. Fotky do fotosoutěže by měly zachycovat nejen rybu, ale hlavně rybáře, který je ulovil. Dětem hodně pomůže, když je někdo zvěční. A věřte mi, nebo ne, takový okamžik sdílený s nimi je k nezaplacení.

Ale zpět ke schůzce. Správnými odpověďmi si děti přivydělaly další body a zároveň jsme mohli vysvětlit některé zajímavosti ze života ryb, ke kterým se běžně nedostaneme. Zkušeným harcovníkům to zároveň připomělo, že je třeba, pokud se o ryby opravdu zajímáme, neustále rozšiřovat svoje obzory a opakovat si to co už známe. Ne nadarmo se říká, že "opakování je matka moudrosti".

Těším se na příští schůzku v očekávání zážitků z lovu o které se děti s námi podělí a fotografií, které se připojí do soutěže.

A ještě jeden odkaz který je pro Kapříky přímo stvořený. I o něm jsme si povídali :

www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11453892072-magicke-hlubiny/316298380100001-reky-a-potoky