Ohlédnutí za letním táborem MO Čáslav

11.08.2018 08:13
Čas je neúprosný a tak nám z letošního tábora na Trnávce zbyly jen vzpomínky. Doufám, že ty nejlepší. Vždyť máme vzpomínat na co. Rybaření bylo asi nejlepší za posledních devět let co jezdíme na rekreační zařízení Petračka. I přes teploty atakující čtyřicítku a vodu zelenou jako brokolicová polévka si děti parádně zachytaly od ouklejí přes kapry, až po dravce. Všelijaké soutěže byly jako každý rok nedílnou součástí bodování do celo-táborové hry. Ať už to byly sportovní , vědomostní ( převážně z oblasti přírody a rybářství), nebo dovednostní. Soutěžilo se jak v družstvech, tak v jednotlivcích.
Tábor nebyl jen zábavou, ale i poznáváním a zdokonalováním se. Poutavé vyprávění a praktickou ukázku všeho co patří ke správné plavané si s sebou na návštěvu k nám přivezl Dušan Hýbner. Velikým zážitkem a poučením byla také návštěva feederových závodníků Jardy Buriánka, Petra Poskočila a Jirky Ludvíka. Děti si na vlastní kůži vyzkoušely, že kdo dodržuje pár zaběhlých zásad a neodflákne žádnou maličkost, může rázem chytat o několik tříd lépe. A platí to ve všech rybolovných technikách. Děkuji všem, kdo si na nás našli čas a podělili se s dětmi o své zkušenosti.
Tábor však nebyl jen o rybách. Výlet okolo přehrady, výlet do Pelhřimova, dovednosti potřebné pro přežití v přírodě a spaní pod širákem, i to bylo jeho náplní. Snad jen škoda, že do vody se letos nesmělo pro vysoký výskyt sinic a soutěže v plavání se nekonaly. Snad jsme stihli vše co jsme si pro letošní tábor připravili a určitě se povedlo program i trošku rozšířit třeba o již zmiňované příjemné návštěvy.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem účastníkům za snahu a někdy i trpělivost. Všem návštěvám za příjemné povídání a poučení nejen pro děti, ale i pro nás starší. Všem sponzorům a těm kdo nás podporují a v neposlední řadě MŠMT, SÚS ČRS a místní organizaci Čáslav, bez kterých by tábor vůbec nemohl proběhnout.

Více fotek na: rybaricaslav.rajce.idnes.cz/Trnavka_2018/