Na Besedě se ve středu Kapříci sešli naposled...

01.04.2016 11:38

... v letošním školním roce. Od příštího týdne budeme chodit chytat. Podotýkám, že za každého počasí. Všem doporučuju, aby si sehnali kvalitní obuv a pláštěnku. Budeme rozvíjet jak rybářské dovednosti, tak schopnost čelit nepřízni počasí.

Ve středu jsme naposled projeli několik otázek ze Zlaté udice a řekli si něco o rybolovných způsobech. Chtěl jsem, aby každý z Kapříků ostatním přítomným vysvětlil, jakou rybolovnou techniku nejčastěji používá a o každém způsobu měl i krátce pohovořit. Dozvěděli jsme se, že nejrozšířenějším způsobem je plavaná, pak klasická položená a feeder. Potěšilo mně, že techniky, patřící k těm aktivnějším kluci provozují také. Romča, Tomáš, Adam a Matouš nám řekli i svoje zážitky z přívlače. Těžká kaprařina je také poměrně rozšířená. Mám radost, že kluci zkouší různé způsoby a že nezůstávají klasickými bobkaři.

Vyvrcholením bylo navazování na čas. Nejlepšího výsledku dosáhl Tomáš, který opravdu kvalitně, dokázal navázat za necelých dvacet sekund poměrně titěrný háček velikosti cca 10. Ostatním se povedlo navázat do třičtvrtě minuty. Tomášovi byl nejblíž Matouš a Roman.

Tak ahoj u rybníka a Petrův zdar.